Sve kategorije

Pitanja i odgovori

 • Šta je RFI?

  O: Radiofrekventne smetnje (RFI) ili električnu „buku“ uzrokuju sistemi paljenja, alternatori, motori brisača, itd., ali sistem paljenja uzrokuje najjače „šumove“ i oni uključuju širok raspon frekvencija. Ova buka može izazvati smetnje u radu radija, elektronskih komponenti, sistema za ubrizgavanje goriva, merača dubine i druge osetljive elektronske opreme. Otpornički utikači, žice i poklopci svjećica koriste se kao sistem za suzbijanje RFI-a za smanjenje ove buke.


 • Jesu li žice baklje 8 mm?

  O: Žice za baklje se proizvode prema specifičnim dimenzijama OEM žica. Većina žica za Torch je 7 mm, dok su Toyotine aplikacije 5 mm gdje je primjenjivo. Većina žica od 8 mm na tržištu rezervnih dijelova samo pruža dodatnu izolaciju i ne povećava električne mogućnosti sistema paljenja.


 • Da li su setovi žica za baklje univerzalni?

  O: Garniture žica za baklje se proizvode po mjeri prema točnim dimenzijama aplikacije. Ne postoje univerzalni setovi. Dodatno, svaka pojedinačna žica baklje je označena za određeni broj cilindra za praktički sigurnu instalaciju.


 • Šta je žica promjenjivog koraka?

  O: Baklja koristi žicu promjenjivog nagiba kako bi stvorila otpor neophodan za filtriranje RFI-a koje stvara operativni sistem paljenja. Sistem promjenjivog koraka naizmenično namotava i labavo namotanu bakarnu žicu oko središta utičnice kako bi se stvorilo magnetno polje, stvarajući potrebnu otpornost s dijelom impedanse koja se nalazi u setu žica sa čvrstim karbonskim jezgrom.


Mi smo tu za vas!

Vaši komentari i pitanja pomogli su Torchu da napravi kvalitetne dijelove. Pomozite nam da buduće godine učinimo još boljim.

Pošaljite nam svoja pitanja o Torchu i mi ćemo vam pomoći da pronađete odgovore. Zanimaju nas i vaša iskustva sa Torch-om. Dajte nam svoje prijedloge za našu web stranicu i/ili proizvode, ili čak podijelite svoju omiljenu priču Torch.

Pozovite nas DANAS za BESPLATNU ponudu
+ 86-731-84830658

Povratne informacije