Sve kategorije

Pitanja i odgovori

 • Koja je funkcija kočionih pločica?

  O: Princip rada kočionog sistema je zbog trenja. Trenje između kočione pločice i kočionog diska i gume i tla se koristi za pretvaranje kinetičke energije vozila u toplotnu energiju nakon trenja, a automobil se zaustavlja.


 • Koliko sati obično rade za kočione pločice?

  O: Općenito govoreći, kada koristite 40,000 do 60,000 kilometara, preporučuje se da kupci zamjene kočione pločice, ali neke kočione pločice su i dalje dobre nakon više od 100,000 kilometara. Zato je važno odabrati dobre kočione pločice.


 • Kada treba zamijeniti nove kočione pločice?

  O: Da biste osigurali sigurnost, preporučuje se zamjena frikcionog materijala kada je debljina manja od 6 mm, a mora se zamijeniti kada je debljina manja od 3 mm. (Usput, nove kočione pločice obično su 1.5 cm) .


 • Zašto da radimo ako kočione pločice proizvode nenormalne zvukove?

  O: Toliko problema će uzrokovati nenormalne zvukove kočionih pločica

  Ako postoje krhotine ili problemi s vodom u kočionoj pločici čine nenormalne (kao što je: kišnica), trebali bismo očistiti kočione pločice ili zamijeniti nove kočione pločice.

  Neophodna je redovna provera kočionog sistema.


 • Šta da radimo ako se kočione pločice alarmiraju?

  O: Trebalo bi da zamenimo nove kočione pločice pre nego što se kočione pločice uzbune, ako su alarmne treba da prestanemo da vozimo i da proverimo kočioni sistem.


 • Koja od formula je najbolja?

  O: Što se indeksa performansi sigurnog kočenja kočionih pločica tiče, ove četiri formule su odlične formule.

  U smislu sigurnosti, ekonomičnosti i zaštite životne sredine, keramika je bolja od polumetala, a polumetali su bolji od niskih metala


 • Koja je prednost metalnih kočionih pločica?

  Metalne kočione pločice uključene Niskometalne, polumetalne.

  Vozači vođeni performansama preferiraju metalne kočione pločice jer nude poboljšane performanse kočenja u mnogo širem rasponu temperatura i uslova.

  Pošto su metali tako dobar provodnik toplote, oni imaju tendenciju da izdrže više toplote dok istovremeno pomažu da se kočioni sistem brže ohlade.


 • Koja je prednost keramičkih kočionih pločica?

  Nivo buke: Keramičke kočione pločice su vrlo tihe, stvaraju malo ili nimalo dodatnog zvuka kada se kočnice pritisnu.

  Ostaci habanja i habanja: U poređenju sa organskim kočionim pločicama, keramičke kočione pločice imaju tendenciju da proizvode manje prašine i drugih čestica tokom vremena kako se troše.

  Temperatura i uslovi vožnje: U poređenju sa organskim kočionim pločicama, keramičke kočione pločice mogu biti pouzdanije u širem rasponu temperatura i uslova vožnje.

  Ekološki prihvatljiv


 • Koje su formule dostupne za Torch kočione pločice?

  Dostupne su keramičke kočione pločice, niskometalne kočione pločice, polumetalne kočione pločice i karbonske keramičke kočione pločice itd.


 • Koji su glavni dijelovi kočione pločice?

  O: Kočione pločice se uglavnom sastoje od čeličnih ploča, toplinske izolacije, prigušivača i materijala za trenje.


Mi smo tu za vas!

Vaši komentari i pitanja pomogli su Torchu da napravi kvalitetne dijelove. Pomozite nam da buduće godine učinimo još boljim.

Pošaljite nam svoja pitanja o Torchu i mi ćemo vam pomoći da pronađete odgovore. Zanimaju nas i vaša iskustva sa Torch-om. Dajte nam svoje prijedloge za našu web stranicu i/ili proizvode, ili čak podijelite svoju omiljenu priču Torch.

Pozovite nas DANAS za BESPLATNU ponudu
+ 86-731-84830658

Povratne informacije