Sve kategorije

Pitanja i odgovori

Početna> podrška > Senzori > Pitanja i odgovori

Pitanja i odgovori

 • Koji je opseg primjene našeg senzora za kisik?

  O: Naš proizvod se može primijeniti na sljedeća vozila

  Evropski brendovi automobila: Mercedes-Benz, BMW, Volkswagen, Audi, Opel, Land Rover, Lotus, MG, Citroen, Peugeot, Škoda, Spyker, Seat, Fiat, Iveco, Lancia i Alfa Romeo itd.

  Tipični modeli uključuju: POLO, Golf, Jetta, Bora, Lavida, Sagitar, Santana, Peugeot 206, Peugeot 207, Peugeot 408, Picasso, C-Quatre, itd.

  Američke marke automobila: Buick, Dodge, Ford, GMS, Hummer, Jeep, Cadillac, Chrysler i Chevrolet itd.

  Tipični modeli uključuju: Excelle, Excelle GT, Regal, Lacross, Park Avenue, Focus, Mondeo, Captiva, Sail, Aveo, Cruze itd.

  Korejske marke automobila: Hyundai, Kia i Ssangyong itd.

  Tipični modeli uključuju: Chollima, Soul, Cerato, Forte, Sportage, Carnival, K3, K4, K5, Sonata, Verna, Elantra i novi Tucson itd.

  Japanske marke automobila: Toyota, Nissan, Honda, Subaru, Mazda, Mitsubishi, Isuzu, Suzuki i Daihatsu itd.

  Tipični modeli uključuju: Accord, Spirior, Civic, CIIMO, Fit, Nissan Teana, Sylphy, Tida, Livina, Vios, Mazda, Yaris i City itd.


 • Šta je Nernstova formula?

  A: “R” u formuli je idealna plinska konstanta; “T” je apsolutna temperatura senzorskog elementa; “F” je faradayeva konstanta; “p7O2)” je parcijalni tlak kisika na izduvnoj strani; “p( O2)" je parcijalni pritisak kiseonika u vazduhu. Dakle, na određenoj temperaturi, ako je referentni gas vazduh (tj. referentni parcijalni pritisak kiseonika je poznat), E vrednost se može odrediti sadržajem kiseonika u izduvnim gasovima. Visok napon (0.6 ~ 1V) se stvara između elektroda kada je koncentracija kisika niska na izduvnoj strani supstrata, a signal napona se šalje u ECU i pojačava. ECU obrađuje signal visokog napona kao bogatu mješavinu, a signal niskog napona (oko 0.1V) se smatra razrijeđenom smjesom. Na osnovu povratne informacije o naponskom signalu senzora kiseonika, kompjuter će razblažiti ili obogatiti mešavinu u skladu sa tim kako bi postigao optimalni teoretski odnos vazduha i goriva.


 • Koji je princip rada senzora za kiseonik?

  O: Princip za senzor kiseonika tipa ćelije koncentracije je da razlika parcijalnog pritiska izduvnog gasa, kiseonika dva čvrsta elektrolita ZrO₂ obezbeđuje koncentracijski potencijal. Koristi karakteristike ZrO₂ s provodljivošću kisikovih jona i bez vođenja elektrona na visokoj temperaturi. Nernstova formula se može koristiti za dobivanje vrijednosti potencijala koncentracije.


 • Šta je senzor kiseonika?

  O: Senzor kiseonika je glavna senzorska komponenta u elektronskom sistemu upravljanja motorom za ubrizgavanje goriva i ključni je deo za kontrolu emisije izduvnih gasova automobila, smanjenje zagađenja životne sredine i poboljšanje kvaliteta sagorevanja goriva u automobilskom motoru. Senzor kiseonika se koristi u sistemu upravljanja povratnom spregom elektronskog kontrolnog uređaja za ubrizgavanje goriva, da detektuje koncentraciju kiseonika u izduvnom gasu i da li je odnos vazduha i goriva siromašan ili bogat. Također se koristi za praćenje teoretskog omjera zraka i goriva (14.7:1) sagorijevanja u motoru i za pružanje povratnih signala računaru.


 • Šta je "Svjetla upozorenja motora"?

  O: Možda najočitiji do sada, ali definitivno onaj koji većina ljudi obično ignoriše. Iako sam senzor nije montiran unutar motornog prostora, svaki kvar NOx senzora će pokrenuti svjetlo upozorenja motora. To nije neprobojna metoda za pronalaženje kvarova i problema sa senzorom NOx, ali daje mnogo jasniju sliku onoga što vaš automobil doživljava. Skeniranje kodova grešaka nakon lampice kontrolnog motora obično otkriva da li imate posla sa pokvarenim senzorom NOx odmah.


 • Šta je "nestabilan mirovanje"?

  O: Pošto ECU nema načina da zna šta se dešava sa motorom, mora da pretpostavi najgori scenario. Injektori za gorivo dizajnirani da održavaju konstantan dotok goriva u motor će sporadično gladovati i/ili se pojačavati, što nije dobro za vaš automobil na duge staze.


 • Šta je "veća potrošnja goriva"?

  O: Ako senzor ne radi kako treba, ECU ne dobija nikakve povratne informacije o statusu izduvnih gasova, tako da nema načina da kompjuter zna ili izračuna potrebnu mešavinu goriva ili odnos vazduh-gorivo. Ovo prisiljava ECU da pretpostavi najgori scenario i pokreće bogatu mješavinu goriva kako bi osigurao maksimalnu snagu u lošim uvjetima.


 • Simptomi lošeg senzora NOX?

  O: >Veća potrošnja goriva.

  >Nestabilan idle.

  >Svjetla upozorenja motora


 • Šta je NOx senzor za sistem naknadne obrade NOx?

  O: Senzor NOx dio je sistema naknadne obrade smanjenja NOx koji se koristi u dizel vozilima sa SCR sistemima na bazi uree. Senzor koji se nalazi uzvodno od SCR katalizatora direktno mjeri koncentraciju NOx gasa iz motora, što pomaže u određivanju optimalne količine ubrizgane uree.

  Senzor NOx nizvodno od SCR katalizatora koristi se za praćenje performansi katalizatora. Precizno mjerenje NOx je veoma traženo kako bi se ispunili sve strožiji propisi o emisiji NOx. Senzor NOx također može mjeriti koncentraciju O2, baš kao i senzor zraka i goriva širokog opsega.


Mi smo tu za vas!

Vaši komentari i pitanja pomogli su Torchu da napravi kvalitetne dijelove. Pomozite nam da buduće godine učinimo još boljim.

Pošaljite nam svoja pitanja o Torchu i mi ćemo vam pomoći da pronađete odgovore. Zanimaju nas i vaša iskustva sa Torch-om. Dajte nam svoje prijedloge za našu web stranicu i/ili proizvode, ili čak podijelite svoju omiljenu priču Torch.

Pozovite nas DANAS za BESPLATNU ponudu
+ 86-731-84830658

Povratne informacije